Το βιβλίο της Μαρίας Θερμού Στα Μαγειρεία των Αρχαίων / Dining with the Ancient Greeks κυκλοφορεί τώρα και στην αγγλική γλώσσα, στοχεύοντας σε ένα ευρύτερο κοινό που θα το ενδιέφερε η διατροφή στην Αρχαιότητα ως έκφραση πολιτισμού και εκλέπτυνσης ζωής και όχι μόνον ως αναγκαίο παράγοντα επιβίωσης.
Μια αφηγηματική διαδρομή που αρχίζει από την Κυκλαδική και Μινωική Εποχή και φτάνει ως την Κλασική και Ελληνιστική. Ο αναγνώστης έχει «συνομιλητές» στο ταξίδι τον Αριστοφάνη, τον Μένανδρο, τον Αθήναιο με τους περίφημους Δειπνοσοφιστές του αλλά και τον Όμηρο, τον Αριστοτέλη, τον Πλάτωνα, τον Ευριπίδη.
Η συγγραφέας Μαρία Θερμού, δημοσιογράφος με μακρόχρονη θητεία στο χώρο του πολιτισμού και ειδίκευση στην αρχαία πολιτιστική κληρονομιά, μπαίνει στα μοσχοβολιστά μαγειρεία της Αρχαιότητας, εντυπωσιάζεται και καταγράφει.
Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική συνδρομή του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου.